Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naar definitieve verkeerssituatie in buurt Klokkenlaan Nijlen

Nijlen
Gisteravond stemde op de Nijlense gemeenteraad de voltallige oppositie tegen dit nieuwe en definitieve verkeersplan voor de omgeving van de Klokkenlaan-Zandlaan. 
 
Hieruit blijkt duidelijk dat Nieuw Nijlen, maar ook de andere partijen in de oppositie, de nieuwe regeling geen voldoende verbetering vinden.
 
Op 24 mei werden tijdens een raadscommissie Mobiliteit heel wat opmerkingen gegeven en suggesties gedaan om de testopstelling te verbeteren. Het was immers duidelijk dat de huidige situatie niet afdoende is en ook niet echt kon rekenen op de goedkeuring van heel wat gebruikers en buurtbewoners. 
 
Tijdens de gemeenteraad gisteren bleek dat er totaal geen rekening werd gehouden met de suggesties die werden geformuleerd in de raadscommissie Mobiliteit.
 
De aanpassingen die nog werden doorgevoerd door de meerderheidspartijen werden éénzijdig doorgevoerd en werden niet meer besproken met de commissieleden. 
Dit is dan ook meteen de reden waarom wij als oppositiepartij Nieuw Nijlen hebben tegengestemd. 
 
Wat betreft de enige belangrijke wijziging die werd doorgevoerd, met name het opnieuw invoeren van dubbelrichtingsverkeer in het stuk Klokkenlaan vanaf dagbladhandel Papyrus aan de Bouwelsesteenweg tot aan het zijstraatje Klokkenlaan (zie schets), lijkt dit ons geen oplossing van het huidige probleem, integendeel.
 
Door dit dubbelrichtingsverkeer toe te laten, creëert men een bijkomend probleem, met name het feit dat er geen keerpunt is waar alle voertuigen die richting de school rijden, kunnen draaien. Dit zal leiden tot opstoppiongen en bijkomend verkeer in het zijstraatje, waar de bewoners tijdens de testopstelling al kloegen over overlast door wagens die de aanbevolen "dropplaatsen" niet benutten.'

Klokkenlaan, Nijlen, België

Nijlen

Deel dit artikel